OKIK-főzőtanfolyam és KLUB
A hagyományőrző tanfolyam programja
Időpontja: 2009. június 22-27,
helyszíne: Orosháza, Zombai u. 59.
Napirend:
9,30: Megérkezés a klubházba, reggeli, mosogatás
10,00: Útbaigazítás, előadás, jegyzetelés
10,30-11,30: Ebédfőzés előkészítése
11,30: Főzés, terítés
13,00: Ebéd
14,00: Mosogatás, rendrakás
15,00: Ének, sport, játék
17,00: Előadás, vagy videó a főzési hagyományokról, a kistérség népszokásairól
18,00: Vacsorakészítés, terítés
18,30: Vacsora, majd rendrakás
19,00: A nap értékelése, hazatérés
Tervezett ételek:
Orosházi tányéros
Orosházi tarhonyás csirke
Hagyományos alföldi paprikás krumpli
Lettyenős lepény
Ferdinánd-tészta
Levesek (zöldség-, gyümölcs- hús- és krémlevesek)
Saláták, sültek
Egyszerűbb sütemények
Zárórendezvény: amelyre minden klubtagunkat szeretettel várjuk.
A résztvevők egy-egy készítménnyel versenyezhetnek, amiért díjakat kaphatnak. A rendezvény vidám, zenés klubfoglalkozással zárjuk, az Immanuel zenekar közreműködésével.
Jelentkezés: Bánkiné dr. Borbély Mária tanárnőnél személyesen vagy telefonon: 20-6698-002, ill. e-mailben: bankihs@t-online.hu
Részvételi díj egész hétre 1000.- Ft/fő (hozzájárulás az alapanyagokhoz) minden pénteken 14-17-ig befizethető.
Szeretettel vár minden érdeklődőt:
a klubvezetőség