OKIK-főzőtanfolyam és KLUB

 

A hagyományőrző tanfolyam programja

 

Időpontja: 2009. június 22-27,

helyszíne: Orosháza, Zombai u. 59.

 

Napirend:

9,30:    Megérkezés a klubházba, reggeli, mosogatás

10,00:  Útbaigazítás, előadás, jegyzetelés

10,30-11,30: Ebédfőzés előkészítése

11,30: Főzés, terítés

13,00:  Ebéd

14,00:  Mosogatás, rendrakás

15,00:  Ének, sport, játék

17,00:  Előadás, vagy videó a főzési hagyományokról, a kistérség népszokásairól

18,00:  Vacsorakészítés, terítés

18,30:  Vacsora, majd rendrakás

19,00:  A nap értékelése, hazatérés

 

Tervezett ételek:

Orosházi tányéros

Orosházi tarhonyás csirke

Hagyományos alföldi paprikás krumpli

Lettyenős lepény

Ferdinánd-tészta

Levesek (zöldség-, gyümölcs- hús- és krémlevesek)

Saláták, sültek

Egyszerűbb sütemények

 

Zárórendezvény: amelyre minden klubtagunkat szeretettel várjuk.

A résztvevők egy-egy készítménnyel versenyezhetnek, amiért díjakat kaphatnak. A rendezvény vidám, zenés klubfoglalkozással zárjuk, az Immanuel zenekar közreműködésével.

 

Jelentkezés: Bánkiné dr. Borbély Mária tanárnőnél személyesen vagy telefonon: 20-6698-002, ill. e-mailben: bankihs@t-online.hu

Részvételi díj egész hétre 1000.- Ft/fő (hozzájárulás az alapanyagokhoz) minden pénteken 14-17-ig befizethető.

 

Szeretettel vár minden érdeklődőt:

 

a klubvezetőség